Gastenboek

Welkom, laat hier je tips en trucs achter voor de mede tuinders.
Kan je de controlecode niet goed lezen, er zit ook een knopje om een nieuwe te krijgen, zie de afbeelding, of je kan er ook voor kiezen om een geluidsfragment af te laten spelen.klik hier om een bericht toe te voegen!

Naam: Theun de Boer
Datum: 31-05-2019
Opnieuw is mijn tuin vogelparadijs. Haast alle nestjes zijn bezet geweest deze maand. Het lukte in een nestje wel en en een niet aan gekraagde roodstaart succesvol te broeden. 2x2 nestjes kool-en pimpelmees hebben weer mooi bijgedragen aan biologische plaagdier bestrijding. Helaas te laat voor preimineervlieg die dit jaar al eind maart vloog.
Naam: Theun de Boer
Datum: 31-12-2018
Blad van de boompjes en struiken is nu allemaal gevallen. Tijd voor de winters oei. Ik was erg onder de indruk, dat ik in de vork van een boom of op een kunstige wijze geweven tussen takken NB 6 vogelnestjes vond op mijn tuin. Voor herhaling vatbaar, dus slim snoeien. Naast de nesten in vier bezette vogelkastjes dus 10 vogelfamilies voor natuurvriendelijke ongediertebestrijding.
Naam: theun de boer
Datum: 10-12-2018
Tussen de buien door een laagvliegende buizerd gespot, op muizenjacht. Ze zijn er zeker. Paar late pompoenen waren helemaal leeggevreten
Naam: theun de boer
Datum: 08-11-2018
Bedankt Bestuur voor de jaarlijkse compostbestelling. Ik heb er met het kruien in bijzonder mooi najaarsweer weer een paar gezonde dagen opzitten. Wat een wonderbaarlijk tuinjaar hebben we achter de rug. We kunnen de tuin weer voorbereiden op hopenlijk nog zo'n mooi jaar
Naam: theun de boer
Datum: 13-05-2018
De oranjetipjes hebben zich op de mooie meidagen laten zien op de vlindertuin
Naam: Piet van Dijk/Laura Hiemstra
Datum: 26-04-2018
Beste leden, Is er iemand of weten jullie iemand die een houten tuinkist te koop heeft? Wij zitten sinds kort op perceel 33. Met vriendelijke groeten, Laura en Piet
Naam: Anita Meisner (Homepage)
Datum: 04-04-2018
Geachte leden van Volkstuinvereniging Zuid-Es, Sinds kort hebben we een Facebookgroep ‘Moestuin-Vrienden’. Het is onderdeel van Vrienden van Zuidlaren dus deze groep is gericht op onze regio. Hierbij nodigen wij alle leden van VTV Zuid-Es uit om lid te worden van onze FB-groep https://www.facebook.com/groups/552452765118031/ Het is een plek waar je ideeën en zaai- en pootgoed kunt uitwisselen. Het is ook een marktplaats voor vraag en aanbod m.b.t. oogst, organische mest en vierkante meters moestuin. We hebben plannen (nog niets concreet) om in augustus een Oogstmarkt te organiseren op het Brinkje naast de AH maar daarbij willen we jullie niet in de wielen rijden. We willen eerst inventariseren wat jullie daarvan vinden en misschien kunnen we samenwerken. Anita Meisner, 06-40470391 (bestuurslid Vrienden van Zuidlaren)
Naam: theun de bier
Datum: 02-02-2018
Sperwer lijkt vele koolmezen op complex te hebben ontdekt. Mogelijk vindt hij ook nog een van de konijnen.
Naam: Han Leenstra (Homepage)
Datum: 08-01-2018
Geachte leden van VTV Zuid-Es Net als in de voorgaande jaren willen wij van Groei & Bloei Zuidlaren e.o. de leden van de volkstuinvereniging Zuid-Es graag uitnodigen voor de lezing die wij op maandag 22 januari 2018 van 20.00 tot ca. 22.00 uur in de Ludinge in Zuidlaren organiseren. Het onderwerp van deze lezing zal zijn 'Natuurlijk moestuinieren met bokashi.' Deze lezing wordt verzorgd door Simone Vos van EM Agriton Natuurlijk actief. Leden van de Volkstuinvereniging Zuid-Es zijn ook van harte welkom op deze avond tegen dezelfde condities als onze eigen Groei & Bloei-leden, d.w.z. zij betalen bij entree € 4,00 en krijgen daarvoor, naast de lezing, ook tweemaal een consumptie (koffie/thee) aangeboden. Indien u nog vragen heeft kunt u ons uiteraard altijd benaderen. Met vriendelijke groet, Han Leenstra, Secretaris Groei & Bloei Zuidlaren e.o. Tel. 0592 541 285 Graskampen 6 9481 JR Vries.
Naam: Els Heijman
Datum: 14-05-2016
Vroege Vogels was onlangs op bezoek bij de Volks & Vlindertuin, er is een radioreportage gemaakt over de zoektocht naar de Akkerandoorn en andere akker(on) kruiden. Het fragment kun je nogmaals beluisteren via onderstaande link(na ong 4 min komt er een volkstuinierder aan het woord): http://vroegevogels.vara.nl/Fragment.150.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=375548&cHash=5a06110ec6e3e6906c07f180e58219ee Volkstuinen zijn de laatste toevluchtsoorden voor deze soorten, laten we alles wat groeit en bloeit samen koesteren! Els Heijman
Naam: Ludo Oostendorp
Datum: 10-05-2016
Al een aantal jaren geen last meer van aantasting door wortelvlieg door het gebruik van koffiedik. in de winter verzamel ik alle koffiedik en dit strooi ik over de zaaigeulen van de wortelen. gedurende het groeiseizoen nog een extra laagje koffiedik.
Naam: Piet de Boer
Datum: 29-04-2016
Jonge Russische smeerwortelplantjes. Goed voor compost,mulch en plantengier. Hoge opbrengst en heel voedzaam. €1,50 per plant
Naam: Remco
Datum: 21-03-2016
Wat leuk dat we berichten kunnen posten! Tijdens de kascontrole hoorde ik er van. Het aantal gebruikers is nog wel wat beperkt. Tijdens jaarvergadering maar wat reclame maken.
Naam: Eef Drost
Datum: 01-12-2015
Ik heb nog een paar kilo aardperen liggen. Liefhebbers kunnen me mailen.
Naam: Pieta Bremer
Datum: 18-10-2015
Een leuke tip gehoord vandaag, degene die het vertelde had het op radio Noord gehoord. Heb je last van witte vlieg op de boerenkool, ga dan gewapend met een kruimeldief naar je tuin om ze van de planten te verwijderen. Ik zie het al voor me.....
Naam: Pieta Bremer
Datum: 11-09-2015
Onlangs ben ik lid geworden van Stichting Velt. Ook het handboek "Ecologisch tuinieren aangeschaft". Een uitgebreid naslagwerk, van harte aanbevolen! Folders van "Stichting Velt" heb ik in schuilhut ( unit "de Kiem")gelegd voor de liefhebber.
Naam: Pieta Bremer
Datum: 11-09-2015
Dit jaar heb ik bij wijze van experiment witte klaver gezaaid tussen de rijen kool. o.a. om stikstof toe te voegen aan de bodem. Dit had nog een leuk gunstig neveneffect, de konijnen op het terrein smullen van de klaver en laten mijn koolplanten staan!
Naam: Pieta Bremer
Datum: 30-05-2015
Vandaag gevonden op het terrein van de volkstuin in de buurt van het achterste hekje naar de Schapendrift: een Smart fietsachterlicht met knipperfunctie. Af te halen bij mij thuis: de Holtakkers 8.
Naam: Eef Drost
Datum: 28-05-2015
Door de zachte winter zijn de coloradokevers al vroeg op pad. De erste eitjes zijn al ontdekt. Controleer regelmatig je aardappelplanten. Voor je het weet zijn je aardappelplanten verdwenen en kun je je wintervoorraad vergeten.
Naam: Piet de Boer
Datum: 18-04-2015
Voor liefhebbers SMEERWORTELPLANTJES o.a. voor vloeibare groentenmest. Per bak €5 Plantinformatie ligt erbij.(De Kiem) Russische smeerwortel ( zeldzame plant)is nog voedzamer. Wordt ook veel groter.Enkele plantjes op aanvraag. €1.50 050-4091849 :flagnl
Naam: Pieta Bremer
Datum: 20-03-2015
Door de zachte winter zijn er bij mij in de tuin enige planten verbena bonariensis overgebleven. Wie heeft er belang bij? ( misschien de vlindertuin?) Gratis af te halen als ik op het tuincomplex aanwezig ben.( tuin 37 en 38)
Naam: Pieta Bremer
Datum: 07-11-2014
Tip: abonneer je op de nieuwsbrief van Vreeken in Dordrecht, www.vreeken.nl en je ontvangt regelmatig een nieuwsbrief en sinds kort ook een "Achtergrond" met vele wetenswaardigheden voor de beginnende en gevorderde tuinder.
Naam: Pieta Bremer
Datum: 16-10-2014
Deze week een inspirerend boek gelezen, een aanrader voor de komende wintermaanden als je in de tuin niet zo veel te doen hebt. "Een verhaal met een angel" van Dave Goulson. Prachtig boek over hommels.
Naam: Marleen Bos
Datum: 31-08-2014
Iemand ervaring met de courgette Table King???? De plant groeit geweldig en er komen veel courgettes aan alleen zijn deze wit en volgens het zakje horen ze donker groen. Moet ik ze laten zitten? Gaan ze verkleuren na de oogst? Hoor het graag
Powered by webXpress