Activiteiten

Activiteiten

Onze vereniging organiseert in het najaar, elke eerste zaterdag in september, een Oogstmarkt. Deze markt wordt georganiseerd door de marktcommissie. Op deze markt worden diverse producten uit de tuin gepresenteerd en verkocht. De leden leveren groenten, fruit en bloemen aan. Ook worden zelfgemaakte jams, chutneys, gebak en pompoensoep verkocht.
Verder staan er verschillende andere verenigingen/bedrijven op onze oogstmarkt. Zo zijn o.a. het IVN en de Imkervereniging aanwezig.

Op de eerste zaterdag van augustus staan we met een kraam op de “Markt van Melk en Honing”. Deze markt wordt gehouden op de grote brink in Zuidlaren. We bieden oogst uit eigen tuin aan en maken bezoekers warm voor onze eigen Oogstmarkt.
De vereniging heeft een aparte tuin ingericht, waar o.a. bonen, aardappelen en pompoenen worden geteeld, voor de verkoop op de Oogstmarkt en op de “Markt van Melk en Honing”.

Iedere eerste zaterdag van de maand is er een werkochtend. Tijdens deze werkochtend wordt door de leden algemeen onderhoud gepleegd aan de gemeenschappelijke singel, paden en dergelijke.